Wednesday, October 10, 2007

SELAMAT TINGGAL RAMADHAN AL MUBARAK

Lama betul aku tak menulis kat sini...life hectic giler...kerja cam tak cukup2 masa...Skang ni kalu time office jgn harap nak menular...bukan nak cakap aku rajin...tapi masa yg ada ngam2 utk completekan task aku...kalu menular kena la balik lambat...which aku tak favor...aku rasa cukuplan masa aku kat office from 8.30 to 5.30 tu...lepas pada tu aku bukan lagi staff company aku...tapi aku seorang isteri & ibu kpd anak aku..after 5.30 I belongs to my family...

Pejam celik Ramadahan hanya tinggal 2 hari lagi...sedihnya...tahun ni cukup skit amalan aku sepanjang ramadhan ni...I really pray that aku masih boleh berjumpa dengan Ramadhan yg lain lagi...tahun ni hanya sempat buat yg wajib jer...mengaji & tarawikh entah kemana...nak salahkan anak 100% tak boleh gak...mmg la zafran tengah handfull tapi bak kata pepatah hendak seribu daya kan???Apa la aku ni...

Tahun ni turn sambut raya di KL...bosan betul la...persiapan nak sambut tu tak rasa sangat...kalu kat kg mesti hari sebelum raya tu sibuk ngan adik2 buat persiapan..nak masak for Pagi raya...kat KL ni tak de semangat langsung...rumah hubby dah tolong kemas (which last not even a day...:) sbb zafran dah punggah balik)..masak pon tahun ni aku malas coz pepagi raya nak p umah Arwah Nenek hubby kat Kg pandan...everybody kumpul kat sana...nasib baik la lepas zohor hari raya pertama tu kami akan berangkat balik ke KB...I can't imagine sambut raya the whole week kat sini...nak p mana???org semua balik kampung...

Aku nak ambil kesempatan ni untuk ucapkan selamat hari raya, maaf zahir batin, andaikata ada kata yg mengguris perkataan, andaikata ada laku yg menjelikkan mata, ampun dan maaf aku pohon dari kalian. Halalkan makan dan minum ku sepanjang perkenalan kita semua...

1 comment:

mimielola said...

Kak Eton,
Selamat Hari Raya & Maaf Zahir Batin

p/s: saya dah jumpa dah Dr H*l*za. The verdict - not to my expectation