Friday, February 5, 2010

Zahra jatuh katil...

Malam semalam, 2 kali dalam sehari Zahra jatuh katil... huhuhu...(mode ketuk kepala sendiri).. yg lagi hampehnya...dua2 kali tu jatuh masa dia ngan kami (Ibu & Babah dia sendiri!!!)

Yg 1st tu, masa tu aku baru lepas pump susu lepas balik opis..kononnya nak pie simpan kat freezer la.. i leave her with the good care of her dad..yg masa tu tgh tgk cermin (bersiap nak p tahlil).. my maid kebetulan lalu depan bilik cakap ngan aku:

"Ibu, Zahra ngan sapa?"
"Bapak ada dlm bilik"
"Adik dah kat tepi katil tu"
"Takpe..bapak ada.."

Tak sampai seminit..kedebuk..warghhhhhhh!!!! ada org sudah jatuh katil..aku nampak dia dah terlentang kat atas kapet tepi katil aku...sib baik jatuh atas karpet..at least mengurangkan impact tu...

2nd time, lampu semua dah tutup...dah nak tido..tapi mata dia cam cerah lagi..

"Adik duk sat yer.. Ibu nak cari benda ni" sambil menyuluh2 guna lampu picit..
selang tak berapa saat...kedebuk lagi sekali... the same spot tapi kali ni tertiarap..berderau darah aku...kot la berdarah hidung dia..cuak gile..pastu siap bunyi cam dia nelan liquid...cuak tak yah citer...takut dia telan blood..huhuhu...pujuk2 last2 dia diam...lepas dia diam aku siap belek lagi kot2 berdarah...siap sampai tertido..tido pun ada sedu sedan lagi...kesian sungguh dengar... hampeh sungguh Ibu dia nih (ketuk diri sendiri)... siap pesan kat babah dia suh tidokan dia meniarap..kot la kalu bleeding, at least dia tak suffocate...huhuhu...nyesal tak sudah!!!

Anak daraku makin ganaz..cepat tu.. kalu kira tu 3 kali pusing baru jatuh..cepat sungguh dia pusing..tu belum leh merangkak..kalu merangkak tak tau la...masa abang dulu pun tak seganaz tu...tapi masa abang dulu, siap pernah jatuh dari Slide kat taman Tasik perdana...sampai kena buat MRI la...huhuhu...dasyat sangat ke kami ni as parents?? anak org lain jatuh2 cam anak2 kami ker???

8 comments:

Fid said...

sementara nak besaq

Siti Zaiton said...

jenuh...anak dara lagi lasak dari anak teruna...huhuhu

najibah said...

ala siannya..sekrang time tgh nak belajar bergerak..mmg kena hati2

Siti Zaiton said...

Jie..
thanks..skang ni tak tinggal dah dia ataih katil..kalu nak tinggal pun make sure atas toto atau dlm cot dia jerk...nampaknya adik lg lasak dr abg masa kecik dulu...huhuhu...

maya amir said...

anak jatuh..normal, jgn rase gitu k.eton.. takpe2.. be more careful next time k:)

Siti Zaiton said...

maya..
nampak gaya cam lagi sorang yg hyper in the family..huhuhu

maya amir said...

k.eton.. happy hols:)

Siti Zaiton said...

maya
happy hols to you too...