Thursday, February 22, 2007

Chinese New Year (18-21 February 2007) - Part 1

Sepatutnya aku balik KB cuti panjang ni coz famili boipren Emmy nak datang hantar tanda...tapi depa postponed sebab Hadi baru dapat kerja kat kilang YTL & tak dapat cuti... So mami tukar agenda...Mami & emmy turun KL last sunday..kat KL, Etty & Hadi join us...so kami berjalan sakan la...

Chinese New Year itself tu kami lepak umah jer...nak pi mana??kedai pon banyak yg tutup... Ingatkan monday tu nak p Eye on Malaysia...tapi hujan...so kami p Putrajaya...nak p ziarah my close fren Nonie yg baru bersalin (nanti aku citer pasal Nonie bersalin premature..) But on the way seperti biasa aku akan ajak Ariff menyempang... singgah Alamanda beli present utk baby dia..dah balik dari putrajaya tu dinner Kuzi cicah roti yg mami buat tgh ari tu...gile miss masakan mami...malam tu bawak mami p tengok anak sedara aku plak...(anak SIL) yg lahir last krismas...yg buat aku bangga ni..both babies ni full breastfeed..SIL aku ni walaupun dah beranak 4 tapi abang2 semua campur...yg ni dia berazam nak full BF..tu pon lepas aku sogok...tak bg dia beli formula utk campur...skang ni...susu melimpah2...aku tak mo dia jadi cam aku...dah silap from the very begining..

Eye on Malaysia...
20/2/2007 (Tuesday)
Since a day before tak leh nak p sebab hujan kami p la ari selasa tu...mak ai...ingatkan malam jer ramai giler...siang2 tu pon beratur panjang..kami dah p ari ahad (malam) tapi sangkut jam...sampai zafran ngamuk2 dlm keter sbb ngantuk..last2 kami balik jer..kami sampai sana around 10 o'clock...dah ramai yg beratur...matahari pon dah start nak terik...tapi disebabkan dah janji ngan etty & emmy nak naik benda tu...aku gagahkan juga la beratur...tapi aku rasa tak berbaloi betul la...dah la beratur lama (1 jam lebih)...tiket plak mahal..kami amik private gondola yg RM 100 tu sbb tak mo pecah 2..lagi pon kalu amik yg individual tiket pon rm100 gak sebab 6 orang...view dia frustrating betul...not up to my expectation...tak nampak sangat KL pon...tak seperti yang diwar-warkan...frust yg amat sangat...kalu aku tau camtu jer view dia...baik aku bawak diorang naik KL Tower..

Ni la gambar2 yg kami tangkap masa kat sana..

the Thing...


Mami & Etty..

Cute kan???

4 of us...

Mami & Etty lagi...

3 generation..

Babah, Ibu, Tok Mi & Zafran..

panas gile...

Zafran still boleh tidor despite of the hot sun...

zzzzzzzz....lambatnya nak naik gondola tu...

mami, etty & future menantu...

mami, emmy & etty..

still sleeping...

dah dalam gondola...

ibu...kat atas tu apa??

babah, tengok kat sana tu...

Wahhhhh...tingginya...

Me & the Eye on Malaysia...

4 + 1

Another 4+1..

Moral of the day...
Mmg tak berbaloi..Tiket harga RM15 for adult..kalu amik private gondola RM100...kalu amik VIP RM200 yg dpt extra soft drink jer (mahalnya harga soft drink dia...RM12.50 per bottle)..view tak selawa kalu naik KL Tower..that will be my 1st & last time aku naik Eye on Malaysia...trust me...mmg tak berbaloi...

2 comments:

Strangecharm a.k.a Wawa said...

hi, ni wawaku dari SI.

mmg tak best pun eye on malaysia.
view hampeh.

we all naik 2 minggu lepas. hubby teruja sangat. naik tak seberapa, kene saman lagi ada.

anyway good review on aquaria. nanti nak bawak umar n hamzah pergi sana pulak.

momidanial said...

huh? serius tak best ke? well,i shud give a second thought about going there then! btw,thanks for the review..at least i know what to do..ihiks..rasanyer mmg kensel larr plan nak gi EOM tu nmpknyer...heeeeeee