Monday, January 12, 2009

Zafran & Cicakman 2

3rd January 2009...


Sejak promo Cicakman 2 keluar kat TV, Zafran dah sibuk ajak aku & Babah dia tengok Cicakman... aku and Babah dia at first, a bit sceptical about his excitement tuh.. bukan apa...dia ni hyper..so period yg dia boleh duk concentrate tu idak la panjang bebenor...tapi since colleague aku berani bawak dotter dia yg lebih kurang sebaya ngan Zafran p tgk wayang, so aku gagahkan la jugak...kesian punya pasal...




Sib baik la aku bawak di p tgk kat Galaxy jer...so tak ramai sgt audience... masa pie tu..punya la excited dia..sanggup tak tido..kebetulan masa tu Tok Wan ngan Aki tido kat umah, so ajak la depa sekali...heheheheheh..tak pasal2 MIL & FIL aku tgk citer bebudak...cucu punya pasal.. masa mula2 tu ok la...bila lampu dimalapkan, dia dah sibuk ajak nak balik...kononnya pada dia dah abih la tu..ponek tul... pujuk punya pujuk, OK la sampai la kuar montaj.. std movie la kan...bukannya sepanjang masa scene gaduh2...bila kuar jer scene cakap2 tu, dia mula la restless..nasib baik seat belakang sekali takde org...so aku & babah dia p la bawak dia duk kat belakang sekali...tu pon bukan bleh duk diam...sat lagi dia nak p kat Tok Wan yg dok selang 1 row depan kami...adusssss...sure mamat yg depan kami tu berbulu semacam... ada satu masa tu, siap dia kuar dari panggung sorang2...Zafran ni curiosity nya kuat skit...sibuk nak explore...so terpaksa la babah dia pujuk dia p beli jajan... masa nak masuk tu dah beli pop corn..punya la banyak dia makan, risau plak aku kut la dia batuk plak...coz zafran ni kalu batuk kuat sure muntah punye.. kali kedua p beli jajan tu, beli plak potato chips..




moral of the story.... Zafran belum ready nak p tgk wayang...so MIL aku ckp suh aku try bawak dia p tgk cartoon...kut la OK...heheheheh...ntah la...tak berani aku...


2 comments:

fid said...

kak eton
anakku pun dok minta nak tgk cicakman 2 juga...mmmmm...

tukang campak said...

Eton, lamo x jenguk blog mung.

Bukan zafran x ready kot, cicakman2 mmg boring. bwk tgk animation sure ok.