Friday, August 11, 2006

Lagi gambo zafran...

Gambar-gambar ni taken masa mami datang KL untuk attend Majlis Jasamu Dikenang... (appreciation event for TM retirees) on 25th July 2006..






Ni plak gambar-gambar dia a week before that...betul la org cakap bila first born ni kemaruk nak tangkap gambar dia jer....




aku tak sure org lain ...tapi aku ni "keciwi"...everyday eager nak balik...nak tgk anak aku...agaknya apa la yg dia develop hari ni...rasa cam lambatnya dia nak besar...nak pandai react balik kalu kita main ngan dia...skang ni dia dah pandai "bersembang" (in his jibberish language la)...masa dia gelak tu rasa bestnya...teringat masa dulu-dulu...suke benor nak "keromok" baby...the same goes now...time dia dok buat muke cute tu...mmg geram giler la...

pepagi masa nak tinggal dia kat baby sitter...kesian tgk dia..kekadang rasa cam dia dok buat muke seposen jer...kalu ptg time busy aku akan terlajak amik dia..kekadang nearly 8 baru nak amik...dia cam merajuk jer...tak nak main & start being grumpy...nak tido...baby sitter dia pernah cakap dia ni kalu lambat amik, kul 6.30ptg mula la meragam...agaknya biological clock dia dah set coz kalu takde benda 6.30 aku akan amik dia...hari-hari yg lambat tu rasa guilty giler kat dia...pernah satu hari aku MC, hubby p hantar dia kat baby sitter coz nak aku rehat...so petang tu aku p la awal skit amik dia...dia punya la suke...siap senyum-senyum & "sembang" lagi...

skang ni kalu dapat instruction kena stay back atau dengar rumour kena p out station aku dah down dah...serabut pikir camne nak tinggal dia...rindu satu hal...breast feeding satu hal lagi... kesian dia...


3 comments:

adikajie said...

waaa...sebijik mata dia mcm mata hang noo...

hehehe....

seronok kan jadi mak.. nak ber*k pun tak senang..hehehe

Ina said...

ha ah la ton. Sebijik muka ko. Bila dia senyum especiallynya lah muka ko.

Tahniah tahniah sebab dah jadi ibu. :). I'm happy for you.

Sabo je lah adik ahahahahah. Tapi, that was what mak aku feel jugak kot dulu ahahahahaha.

Siti Zaiton said...

hehehehe...betul tu dik...ada sekali tu masa dalam pantang...saya nak terhung sangat...terpaksa letak & let him cry jer...

bab mata tu tak leh dinafikan lagi...cuma bulu mata dia panjang skit tak sontot mcm aku..