Wednesday, August 30, 2006

Etty & Pertauliahan

Yap...now my little sister is a policewoman...konstable Wan Noorhayati...cewahh...
Cita-cita dari kecik...
Yesterday me, hubby, mami, emmy & her latest boyfriend pi Pertauliahan Etty...I can see my mum's eyes...watery...must be bangga..at last semua anak dia dah kerja....
Luckily it was not a very hot day...but still berpeluh la...still ada 2-3 org pelatih yg tumbang dalam baris... :)




































Walaupon hanya sekadar konstabel, but i'm still proud of her..she has always be the tough one in the family...
Aku suh dia p sambung belajar lagi..baru la can make her way up the career ladder...insya allah...

Kebetulan plak Emmy punya birthday jatuh on the same day... 29th August..So at the same time tu celebrate sekali la...
yang ni sorang lagi....belajar tak tinggi gak...tapi alhamdullilah dah dapat kerja kat fast food restaurant...she's happy with her way of life...janji dah tak nyusahkan mami lagi cukupla...janji boleh bela diri sendiri...skang ni she's 19...tu pon dah sibuk nak kawin...gatai....tapi mami suh kawin cepat-cepat...malas nak pikir..ye la..yg ni sorang ni "naughty" skit...kan merajuk lari umah plak kang..sapa susah???aku la jugak.... :)

Skang ni mami dah pencen & anak-anak semua dah berdikari...alhamdullillah...sedih bila kenang balik how hard for mami to raise us bertiga sesorang...berkat sabar mami...

2 comments:

Ayu said...

Eton,

alhamdulillah.. good for her.. and for emmy too... tak kisah la keje apa pun.. yang pasti asalakna kite bahagia and tak ganggu and susahkan idup org dah :)

kim salam kat mami okeh :)

Siti Zaiton said...

ya lah yu...aku pon pikir camtu la...
insya allah akan ku sampaikan...