Wednesday, November 11, 2009

Hantaran kawen

Dah lama benar rasanya aku cuti dari menbuat gubahan hantaran untuk orang ni.. sejak ada zafran ni aku malas benar nak buat kerja2 seni ni.. jahit manik pun buat untuk baju sendiri jerk.. nak amik upah cam dulu cam dah tak daya... apa taknya...kena gaduh ngan zafran setiap kali nak buat kerja2 tu.. dia pun sibuk nak buat gak...

Asalnya MIL yg sanggup buat gubahan hantaran utk sepupu cousin yang kawen last weekend tu.. tapi end up, dia outsource kat aku.. mula2 mintak advice, tapi last2 aku yg buat.. hehehehehe... Mama just buat corsage tu jer...tu pun dia just assemble bunga2 yg dah siap.. walaupun dah lama bercuti dari membuat gubahan, my skill nampaknya lom hilang.. hahahaha.. lawa lagi la.. perasan la tuh!!! kalu aku tak puji diri sendiri sapa lagi kan??

Ni la gambar2 hantaran yg telah ku gubah itu...


ni cincin yang diiringi oleh 5 bekas bunga rampai


ferrero rocher yg digubah bulat menjadi hand bouquet

parfum... with very minimal effort

Mas kawin yg diselitkan dalam album..

Handbag yg juga tak byk effort diperlukan..

Sirih.. i really believe the simpler the better...

Gubahan sejadah yg dilipat kemas dan diikat dgn reben organza bersama rehal & al-quran

jam tangan yg sungguh cute... also effortless..

blueberry cheese tart yg disusun kemas dalam bekas yg diikat dgn reben besar

Aku skang tgh sibuk dok paksa my sister to get engage.. bukan apa, dah lama benar aku tak buat kenduri ni...sronot plak... hahahahaha

2 comments:

fauzi-maya said...

ade bakat ghopenye akak aku ni... bile nak meniaga plak? hehehe...

Siti Zaiton said...

akak dulu mmg amik tempahan tapi stop since ada zafran sbb tak larat dia kacau..takut rosak barang orang...