Monday, November 30, 2009

Abang nak bam atas adik..

Semalam tetiba Babah menjerit marah Abang...

Aku yg tengah kuarkan susu adik utk thaw bg bekalan dia hari ni terkejut.. tetiba Abang datang dgn penuh syahdu mengadu kat aku...

"Babah marah..."
"Kenapa Babah marah?"
"Afan nak tido atas adik.." Afan adalah panggilan Zafran utk dirinya..
"Mana boleh.. Zafran dah besar, Adik kecik lagi.."
"Adik dah besar" when he's comparing to his sister yg 2 bulan sudah yg kecik amat...

"Zafran jgn masuk bilik.. duduk luar" tetiba Babah dia kuar.. sambung marah lagi..
tetiba bila terpandang vitagen didalam peti, terus hilang syahdunya...
"Ibu, Afan nak vitagen"
"Tak boleh.." belum sempat aku jawab Babah dia dah nyampuk... so lagi sekalilah syahdunya...

Dia pun dgn syahdunya p la tgk KungFu Panda kat TV luar...
Masa aku masuk bilik, aku tanya la Babah dia..apa jadi... rupa2nya dia sudah hempap adik dia kat dada.. aku tau he has no bad intention...he just wanna sleep on his sister as he always did on our lap.. kelmarin pun dia pernah cakap kat aku yg dia nak tido atas adik, tapi aku cakap tak boleh sbb adik still kecik & pujuk dia to sleep on my lap, dia OK la.. dia still tak paham concept adik is still a baby & fragile..

Bukan setakat tu, dia selalu la dok paksa adik dia to look at him..kekadang you'll find it funny especially when he asked Zahra to look at him tapi si Adik tak paham...nanti mula la dia paksa muka adik tu... kekadang aku risau bila dia kat umah ngan maid & adik jer...takut masa maid aku sibuk di belakang, dia kacau adik... tapi one thing for sure, kalu adik berbunyi skit, dia akan berlari ke belakang to notify aku or my maid yg adik nangis... tang tu boleh di harap la...

Aku berharap sangat la si Zafran ni bila besar nanti boleh look after his sister bila kami dah tiada nanti...

3 comments:

Fid said...

kahkahkah
ketagih kasih adik kot! adik cepat la besar layan abang!

Siti Zaiton said...

penat tau fid...hari2 kena monitor..takut sat lagi dia tunjuk "affection" dia dgn penuh keganasan...hehehehe

norazli said...

eton, check out ur FB email plz...