Monday, March 22, 2010

New edition for Laili MamaAmpang..

Yesterday pagi sesudah subuh aku dapat SMS dari my dear friend Laili MamaAmpang...budak2 SI yg lama2 sure kenal minah ni..dulu2 kalu kat SI tu, dia ni cam big sister yg sungguh rajin memberi nasihat on BF & seorang hard core BF supporter...but now jarang dah dia masuk SI rasanya..cam aku gak la..panggilan kerja yg tak habis2..

Berbalik pada SMS beliau.. dia dah selamat melahirkan baby girl...3.44kg.. petang semalam aku sempat gak la pie ziarah dia.. kena cepat2 pergi...kalu bertangguh nanti, tak sampai terus kang..hehehehe...sedar2 baby dah besar..

Aku pun dah lama tak jumpa Laili..the last time was when she lost her last baby.. (al-fatihah for her) Sampai2 baby tgh BF.. Aku siap kagum lagi..she was alone with her new baby..takde org tunggu coz masa tu hubby dia turun bawak anak2 yg lain kuar..sbb depa bising sangat (ni according to Laili la)... ingat masa aku bersalin kan Zahra.. Dr. Marlik siap suh hubby jgn terima visitor (termasuk la anak teruna aku yg hyper tu) buat sementara waktu..siap tampal kat luar pintu "No Visitor"..sebabnya aku punya BP shoot up lepas kuar dari OT..hehehe..saje buat gempaq..

Baby Laili ni baby girl..comey..siap marah lagi mama dia bila mama dia lepaskan dia dari nenen..hehehe..biasa la tu..kuar2 nak gayut 24 jam.. i love to look at new born ni..merah lagi..mata pun sembab jerk.. cam teringin nak baby lagi..hahahaha..tunggu la adik besar skit..kesian dia..tak sempat nak bermanja..

Congrats to Laili & Lan for their new bundle of joy..yg belum ada namanya lagi tu..

5 comments:

Fid said...

wow
esok aku sms dia
hahahahaa

malam dah ni kang baby berjaga plak

Siti Zaiton said...

sila2...

Ms Lola said...

WOW!
(Dpt info forumers SI 'yg dah pencen' ni dr blog2 org je)

Siti Zaiton said...

Lola..
kami yg dah pencen ni cuma jadi observer jer kat SI tu...masuk bila sempat jerk..& nyampuk bila ada topik best jer..

rizza said...

Eton..
kim salam laili ye...

ade no dia tak... boleh bagi kat aku...

lama tak dengar cite2 org2 lama SI ni.. heheh